MOTXILLA

Posted On By unaltrepuntdevistapc

RECOMANACIONS DE MOTXILLES

La funda, la bossa o la motxilla per traslladar l’equip fotogràfic són accessoris molt més importants del que la gran majoria dels fotògrafs creu ja que, dins d’aquestes, es traslladen i protegeixen totes les eines i accessoris necessaris per poder dur a terme la fotografia.

La càmera, els objectius, el flaix i els accessoris són molt costosos com per descuidar la manera en què els portes amb tu per realitzar les teves preses. És per això que prestar especial atenció a la forma de fer-ho es torna molt important.

Per què és tan important tenir una bona motxilla per al teu equip fotogràfic?

Hi ha res més preuat per a un fotògraf que la seva càmera? En el món del que és material, probablement no, és per això que, com més segura i protegida aquesta estigui, millor.

Les motxilles i les bosses per a càmeres de fotos no són només una forma d’emmagatzemar i transportar el teu equipament d’una manera còmoda, sinó que a més, són la principal forma de protegir el teu equip fotogràfic quan surts amb ell.

Els ratllades, els cops, la pols i fins als lladres estaran al asecho de la teva càmera i equip ni bé decideixis sortir a fer unes fotografies, és per això, que com més a resguard d’aquestes amenaces aquest, més tranquil podràs fer les teves fotos.

Si bé pots utilitzar gairebé qualsevol bossa, motxilla o bandolera per transportar el teu equip, no tots aquests et garantiran la protecció desitjada. Les motxilles especialment dissenyades per als fotògrafs solen ser robustes, amb compartiments acolchonats i fins impermeables de manera de garantir-te tant comoditat, com seguretat.

Tipus de bosses i motxilles

Existeixen en el mercat una infinitat d’opcions que podràs triar, d’acord a les teves necessitats, per guardar, transportar i protegir el teu equipament. Davant de tanta varietat, és important que, abans de sortir a comprar la teva propera motxilla per la teva càmera de fotos rèflex, pensis que ús li penses donar, baix que situacions (clima advers, fotografia a la ciutat o en un estudi, etc.) i a més, la quantitat d’equipament que tens pensat ficar-li dins.

És per això que, perquè puguis fer-te una millor idea de les opcions disponibles per a tu, t’he preparat un petit resum amb els principals models entre els quals podràs triar, de manera d’aconseguir un balanç entre comoditat i ús:

1. Funda

Tal com el seu nom indica, les fundes són una molt bona opció a l’hora de traslladar i protegir la teva càmera fotogràfica. La seva mida no et permetrà guardar res més que una càmera amb el seu objectiu, una targeta de memòria i algun que altre cable però, si estàs buscant carregar amb tu poc pes, les fundes són una opció ideal. El seu principal avantatge és la possibilitat de desenfundar ràpidament la teva càmera per caçar una gran fotografia.

Funda o estoig

2. Bossa d'espatlla

Aquest tipus de bosses, una mica més grans que les fundes, et permetran no només transportar la teva càmera, sinó també algun que un altre objectiu i les seves corresponents accessoris. Un bon bossa d’espatlla ha de tenir un encoixinat suficient per protegir la teva càmera, divisions per mantenir organitzat el teu equip i butxaques que et permetin guardar el material més petit. La seva forma i grandària poden variar depenent del fabricant però gairebé tots tenen una cosa en comú: la possibilitat de carregar el teu equip penjat d’un dels teus espatlles d’una forma pràctica i segura. De totes maneres, intenta no sobrecarregar massa, ja que, en recaure tot el pes sobre una sola espatlla, pots arribar a experimentar cansament i mal d’esquena si ho càrregues per altres.

Bolsa d'espatlla

3. Motxilla Bandolera

Aquest tipus de bosses, una mica més grans que les fundes, et permetran no només transportar la teva càmera, sinó també algun que un altre objectiu i les seves corresponents accessoris. Un bon bossa d’espatlla ha de tenir un encoixinat suficient per protegir la teva càmera, divisions per mantenir organitzat el teu equip i butxaques que et permetin guardar el material més petit. La seva forma i grandària poden variar depenent del fabricant però gairebé tots tenen una cosa en comú: la possibilitat de carregar el teu equip penjat d’un dels teus espatlles d’una forma pràctica i segura. De totes maneres, intenta no sobrecarregar massa, ja que, en recaure tot el pes sobre una sola espatlla, pots arribar a experimentar cansament i mal d’esquena si ho càrregues per altres.

Bossa amb tancament lateral

4. Motxilla

Les motxilles són la forma ideal de traslladar el teu equip d’una manera segura, pràctic i còmode. El seu més gran respecte de les bosses i bandoleres et permetran portar amb tu tots els accessoris que creguis convenients. Si bé pots utilitzar gairebé qualsevol motxilla per a tal fi, les especialment dissenyades per a fotografia, en venir encoixinades, amb divisions i algunes fins impermeabilitzades, et permetran fer-ho d’una forma segura. Els seus dos corretges et permetran distribuir tot el pes d’aquesta en les teves espatlles i esquena, per la qual cosa són ideals per a llargues jornades de treball o d’aventures. El seu principal desavantatge: si vols treure la teva càmera o algun accessori, hauràs treure-de l’esquena.

Motxilla per la teva càmera de fotos reflex

5. Maletes o maletins rígids

Si has de traslladar una gran quantitat d’equip, una maleta o maletí rígid serà l’opció ideal per a tu. Aquests maletins són utilitzats, majoritàriament, per fotògrafs professionals que, a causa de la gran quantitat de càmeres i objectius que necessiten per desenvolupar la seva activitat, una motxilla o bossa no els garanteixen l’espai i la seguretat que necessiten per fer-ho. Tot i ser la forma ideal per traslladar i protegir el teu equip, sol ser la manera menys utilitzat.

Maleta o estoig rigid amb rodes

Quines són les marques més recomanades?

Hi ha tanta varietat de models com de fabricants d’aquests, de manera que la teva elecció no serà gens fàcil, sobretot si tens en compte que, gairebé qualsevol bossa i motxilla pot usar-se convertir fàcilment per al seu ús en fotografia.

De totes maneres, aquí et deixo un petit llistat dels fabricants més populars de bosses i motxilles fotogràfiques, el que per res vol dir que siguin els únics:

  1. Lowpro
  2. Tamrac
  3. Kata
  4. CaseLogic
  5. Vanguard
  6. Bestek

Cadascuna de les marques que acabo de comentar-te compten amb una gran quantitat de models diferents de fundes, bosses i motxilles de gran qualitat, però recorda: no són els únics.

Perquè puguis inclinar-te per un fabricant o un altre és important que, al moment de revisar la bossa o motxilla, prestis especial atenció a la qualitat de les costures, de les cremalleres i de la tela amb que estiguin confeccionades. Si aquestes aparenten ser de mala qualitat o poc resistents, el millor serà que segueixis buscant. L’últim que voldràs que succeeixi és que, a la meitat d’una caminada, una corretja o cremallera es trenqui, escampant tot el teu equip per terra.

Si t’has gastat un dineral en el teu equip, intenta no escatimar a l’hora de fer-te amb una bossa o motxilla, ja que la integritat del teu equip estarà en joc.

Com escollir la propera motxilla per la teva càmera?

Ara que ja saps quines són les diferents alternatives disponibles al mercat i quins són els principals fabricants d’aquestes, segurament ja t’has fet una idea del tipus de bossa que necessites per traslladar i protegir el teu equip. Ha arribat l’hora de fer aquesta idea realitat!

A continuació t’he preparat un llest amb 9 aspectes que no has de passar per alt si vols encertar en l’elecció de la teva propera motxilla fotogràfica:

1. L'ús que vagis a donar-li

És important que tinguis present que tipus de fotografia pràctiques de manera de triar una bossa o motxilla que millor s’adapti a les situacions en què faràs les teves fotos. No és el mateix una motxilla per anar-se’n d’aventura per un bosc o muntanya que una altra per recórrer els carrers d’una ciutat incursions en la ” fotografia urbana “. Depenent de l’ús que vagis a donar-li, una funda, una bossa o una motxilla et seran de més o menys ajuda. A l’hora de triar una motxilla, és important que tinguis en clar quin és l’equip que necessites portar amb tu.

2. L'equip i els accessoris

Tal com acabo de comentar, no és el mateix transportar una càmera amb un objectiu muntat en ella, de portar amb tu la càmera, un parell d’objectius, un flash, un portàtil, etc. La grandària, el pes i la quantitat d’elements que vagis a portar amb tu és determinant del tipus i la mida de bossa o motxilla que necessitis per transportar-los.

3. Compartiments, divisions i butxaques

Has de fer especial atenció a aquest aspecte ja que, la quantitat i qualitat de divisions de la teva bossa o motxilla és el que garantirà que el teu equip no es mogui i colpegi dins la teva bossa o motxilla. És molt important que cada compartiment asseguri fermament cada accessori i el protegeixin de possibles cops. Novament, dependrà de l’ús que vagis a donar-li la quantitat de divisions i butxaques que requereixis ocupar durant el seu ús. Moltes motxilles i bosses permeten, mitjançant l’ús de velcros, adaptar les diferents divisions a la mida i forma dels objectius o accessoris que vulguis portar amb tu. Com més gruixuts i acolchonats siguin, millor protegits estaran els mateixos.

Compartiments resistents

4. El pes de la motxilla

Aquest és un altre aspecte que no pots passar per alt ja que, al pes de tot l’equipament que portis amb tu, hauràs sumar-li el propi pes de la motxilla o bossa que portis amb tu. Al contrari del que pugui semblar, les motxilles fotogràfiques poden arribar a ser molt pesades per si soles ja que els materials amb què són realitzades li afegeixen força pes extra. La teva esquena i espatlles estaran agraïts que els tinguis en compte a l’hora de la teva elecció.

5. La seguretat

Gairebé enlloc del món estaràs exempt que algun amic de l’aliè pugui obrir la teva bossa o motxilla i portar-cosa que no li pertany. Com més fàcil sigui obrir-les, majors seran les chances que alguna cosa caigui o sigui robat d’aquestes i més encara, si es tracta de motxilles on no sempre tens a la vista tu càrrega. Dins de la teva motxilla portessis equip molt costós pel que, intenta que no sigui massa cridanera. 

6. La comoditat

Com més com et trobis a l’hora de realitzar les teves fotografies, millors seran els resultats que aconsegueixis amb aquestes pel que has de procurar que la motxilla que vagis a triar, no sigui un destorb. Trobar una motxilla còmoda, lleugera, resistent i segura és molt difícil, però trobar un balanç entre totes aquestes característiques no ho és tant, només n’hi haurà prou que facis una bona anàlisi prèvia de l’ús que vagis a donar-li, per definir el tipus de bossa o motxilla que millor s’adapti a això.

7. La resistència i durabilitat

Com et vaig comentar anteriorment, l’últim que voldràs és que, mentre realitzes una caminada fotogràfica, una corretja o cremallera es trenqui i tot el teu equip acabi colpejant contra el terra o que si plou, la teva càmera es mulli. És per això que la resistència i durabilitat dels materials amb que estiguin fabricades, la qualitat de les cremalleres i de les costures, etc., són fonamentals per evitar que la teva càmera, objectius i accessoris s’arruïnin. Tingues en compte que hi ha motxilles dissenyades per anar-te d’aventures que són més resistents i impermeables que aquelles que van ser ideades per a un ús més quotidià i menys extrem. Novament, tot acaba depenent de l’ús que vagis a donar-li.

8. L'estil

Si bé la moda és una cosa completament secundari al moment de triar una motxilla que t’acompanyi a totes les teves aventures fotogràfiques, pot ser que per a tu sigui més important. Si ets d’aquestes persones, no et preocupis ja que hi ha una infinitat de dissenys perquè triïs.

9. El preu

Tots els aspectes que acabes de llegir estan condicionades per aquest últim: el preu. La millor manera d’estalviar diners a l’hora de comprar una bossa o una motxilla és analitzant bé quin serà l’ús que vagis a donar-li de manera de no pagar per prestacions que no acabessis per utilitzar mai. Si no tens pensat anar-te d’aventura, no té sentit que gastis un dineral en una bossa per a tal fi. Ara bé, un cop hagis definit aquest aspecte, intenta no escatimar en despeses. El cost d’una motxilla de qualitat és més aviat una inversió, en seguretat per al teu equip i en qualitat per les teves fotografies ja que et permetrà treballar més còmode i relaxat.