OBJECTIUS DE VIATGE

Posted On By unaltrepuntdevistapc

Per anar de viatge esperes captar les grans aventures del viatge. Però la gran incognita es cal portar tot l’equip que tinc?

Abans de respondre a la pregunta anterior cal que et facis una pregunta més important, quin tipus de fotografies esperes pendre?

En aquesta publicació trobarás una llista de aspectes principals que haurás de prestar atenció si vols viatjar sense molt de pes però vols captar tots els detalls del teu viatge.

Tipus d'objectiu segons la distància focal:

La distància focal del teu objectiu no només indica el “nivell d’acostament” que pots obtenir en realitzar una fotografia sinó que, a més, depenent de la distància focal que tinguis pensat utilitzar, les teves fotografies canviaran la perspectiva, l’angle de visió, la profunditat de camp i la forma d’enquadrar cadascuna d’elles.

Escollir entre una distància focal o una altre dependrà de quin tipus de fotografies tinguis pensat fer més que de la distància a la qual et situaràs dels teus subjectes o objectes a retratar. 

A continuació hi haurà una breu descripció dels diferents tipus d’objectius que pots arribar a trobar el seu ús ideal:

Aquest tipus d’objectius tenen una distància focal que va des dels 8 fins als 18 mil·límetres i et permetran cobrir un angle de visió entre 100 i 180 graus o fins i tot més. Els més extrems d’aquests objectius et permetran mirar el món des d’un “Ull de Peix” . Si vols realitzar fotografies panoràmiques o bé, deixar a tots bocabadats amb una impactant fotografia realitzada amb un ull de peix, no dubtis a portar amb tu un d’aquests objectius.

Són aquells objectius la distància focal va des dels 18 fins als 35 mil·límetres i que cobreixen un angle de visió d’entre 100 i 60 graus. Si tens pensant sortir a retratar uns excel·lents paisatges, un objectiu gran angular és un dels ingredients essencials que tota fotografia de paisatge necessita .

Aquests són tots aquells objectius que la seva distància focal va des dels 35 als 65 mil·límetres i que cobreixen un angle de visió de 60 a 35 graus. Aquest tipus d’objectius són ideals perquè prenguis fotografies del tipus “social” o de retrats. Si tens pensat prendre moltes fotos de la teva estimada, els teus fills o els teus amics compartint moments únics, emporta’t amb tu un objectiu estàndard. Vols conèixer al rei d’aquests? Et presento a 50mm f / 1.4 .

Aquests objectius són aquells que, la seva distància focal, varia entre els 65 i els 135 mil·límetres, és a dir que, el seu angle de visó serà d’aproximadament 35 i 18 graus respectivament. Aquest tipus d’objectius tenen el problema de quedar a mig camí: són alguna cosa “llargs” per utilitzar en la fotografia social i una mica “curts” per fotografiar objectius a molta distància.

Aquests objectius cobreixen un angle de visió de 18 a 8 graus, el que significa que, la seva distància focal varia entre els 135 i 300 mm. Aquest tipus d’objectius són ideals per fotografiar motius llunyans i més, per comprimir la perspectiva en una imatge. Si tens pensant fer un viatge d’acció i aventures un teleobjectiu serà fonamental si no vols perdre’t cap detall.

La distància focal d’aquests objectius és gairebé extrema: podràs trobar-los de 400, 600 i fins a 1200 i, tret que tinguis pensat donar els teus primers passos en la fotografia documental i acabar després en el quiropràctic perquè et compongui l’esquena, no et caldrà un d’ells.

Quin tipus de fotografies penses realitzar?

A tall de resum, aquí et deixo un esquema que t’ajudarà a comprendre millor els diferents tipus d’objectius i per a quin tipus de situacions van ser dissenyats de manera que, quan estiguis planejant el teu proper viatge, puguis escollir quins d’ells t’acompanyaran i quins esperaran a casa al teu retorn:

Focals fixes o variables?

Focal fixa: els objectius de focal fixa tenen com a principal avantatge que la seva qualitat òptica és superior als de focal variable el que es traduirà, en fotografies més nítides i amb menys aberracions i, en estar construïts amb menys parts mòbils, són més resistents i robustos, però molt lleugers. A més, solen ser molt més lluminosos que els de focal variable el que et permetrà realitzar millors preses en condicions d’escassa il·luminació i al mateix temps, en treballar amb diafragmes més oberts (f / 1.4, f / 1.8, f / 2.8), podràs obtenir fons més desenfocats.

Focal variable o “zoom”: els objectius de focal variable o “zoom” tenen com a principal avantatge la seva gran versatilitat i comoditat per a treballar amb ells ja que et permetran ajustar l’enquadrament sense desplaçar-te. Aquest tipus d’objectiu poden resultar-indispensables per a certs tipus de fotografies a on requereixis de major varietat focal, com pot ser la fotografia de natura o l’esportiva. A més, en reunir en un sol objectiu una gran quantitat de rangs focals, et evitaràs estar intercanviant constantment de lent a la teva càmera guanyant velocitat i evitant cops i pols en els objectius i en el sensor de la teva càmera. El seu principal desavantatge és: el seu preu (ja que sol ser considerablement més gran que els de focal fixa) i que, en tenir molta més quantitat de parts mòbils, són més fràgils davant de qualsevol cop o accident.

L'objectiu ideal per a la fotografia de viatges

Si has arribat fins aquí a l’espera que t’expliqui quin és l’objectiu ideal per a la fotografia de viatges, lament comunicar-te que aquest no existeix, o almenys no seré jo qui t’ho digui. L’encarregat d’escollir quin o quins dels seus objectius l’acompanyessin en la pròxima aventura ets tu.

Depenent del tipus de viatge que vagis a realitzar, de les diferents fotografies que vulguis prendre i del grau de versatilitat o no que requereixis d’un objectiu, hauràs d’escollir entre uns i altres, entre focals fixes o variables, etc.

Hi ha fotògrafs que prefereixen carregar amb un munt de pes extra per tal de portar l’objectiu ideal per a cada situació que pugui arribar a cruzárseles i hi ha altres que, l’ideal és aquell que els permet, en un sol objectiu, comptar amb un gran nombre de distàncies focals (18-200 mm) per evitar estar canviant cada dos per tres d’objectiu i haver de comportar amb un munt d’aquests d’aquí cap allà.

teleobjectiu